glavna.JPG
Datum dolaska :
01.01.2000
Datum odlaska :
01.01.2000
0 Nights
1
Adults
0
Children
Promotivni kod

Promeni / Otkaži rezervaciju »

Zanimljivosti


Zgrada hotela Moskva izgrađena 1906. godine u stilu ruske secesije sa elementima grčke antike delo je beogradskog arhitekte Jovana Ilkića (1857 – 1917.). Od polovine prošlog veka  pod zaštitom je države kao jedan od najznačajnijih spomenika kulture grada Beograda.


Hotel Moskva je otvorio kralj Petar I Karađoređević lično. 


Na svečanosti otvaranja svirao je Orkestar kraljeve garde, a gosti su bili najznačajniji ljudi tog vremena.


Nobelovac Ivo Andrić u kafeteriji hotela Moskva imao je svoj sto. 


Često je  sedeo sam i pio blagu domaću kafu, sa ratlukom. Nakon dobijanja  Nobelove nagrade za književnost 1961. godine, privlačio je više pažnje javnosti – pa je odabrao intimniji sto na galeriji kafeterije hotela Moskva.


Predsednički apartman hotela Moskva ugostio je brojne slavne državnike i umetnike: Leonid Brežnjev, Indira Gandi, Robert Mak Namara...  Apartman nosi  ime Alberta Ajnštajna, koga je u Srbiju dovela supruga Mileva Marić, poreklom sa ovih prostora  - a bili su gosti naše kafeterije hotela ubrzo nakon otvaranja, 1908. godine. U predsedničkom apartmanu nalaze se originalni komadi nameštaja sa dvora srpske dinastije Obrenović.


Moskva šnit  je pravi slatki brend Beograda. Ono što je Sacher torta za Beč, Moskva šnit je za Beograd. Receptura od nežnog belog krema, reskih višanja, ananasa i breskvi nastala je davne 1974. godine, a kreirala ju je tadašnja šefica poslastičarnice „Moskva“ Anica Džepina. Priprema se u domaćinstvima širom regiona, ali ipak -  jedan je original. I to upravo ovde.

Ne propustite!

Dobrodošli u Hotel „Moskva“, znamenitost Beograda, jedno od najvažnijih zdanja u centru prestonice, izgrađen u stilu ruske secesije. Svečano je otvoren 1908. od strane kralja Petra I Karađorđevića. Od polovine XX veka Hotel  je pod zaštitom države kao spomenik kulture grada Beograda. Pored luksuznih soba i apartmana, kultne kafeterije i restorana, hotel Moskva poseduje i četiri banket sale, kao i novi SPA centar. Uz duboko poštovanje prema svojoj tradiciji, vrednosti koja traja više od veka – renovirani hotel zadovoljava najsavremenije visoke hotelske standarde.